“De Ondergronders”

Spelenderwijs kinderen bewust leren omgaan met afval met behulp van storytelling en 360˚ Virtual Reality.

Neem contact op

Jong geleerd

Stoort u zich zo ook aan het vele afval dat achteloos wordt weggegooid? Aan blikjes die een treurige indruk achterlaten op de weg? Aan plastic dat nog steeds gezien wordt als restafval? Een slecht voorbeeld voor onze kinderen. Willen we dat de nieuwe generatie op dezelfde manier met onze leefomgeving omgaat? Of gaan we dit een halt toeroepen?

"Slimme" prullenbakken

In de binnenstad van de gemeente Hilversum staan sinds eind 2017 een tiental “slimme” prullenbakken. In opdracht van de stad bedachten we een interactief avontuur voor kinderen dat deze prullenbakken virtueel met elkaar verbindt. Dit deden we met behulp van het interactive storytelling platform KidsLoveCards. We noemden het “De Ondergronders”

360˚ Virtual Reality

“Ondergronders” is een 360˚ Virtual Reality avontuur waar kinderen (en hun ouders) interactief en spelend leren over afvalscheiding (Plastic Metaal en Drinkpakken) in de stad. Ze worden zelf de held wanneer ze de Ondergronders uit het stadje Ondersum weten te redden door écht PMD-afval in de goede bak te gooien in plaats van bij het restafval. Anders kunnen afvalverwerkers er niks mee.

"Voelen is onthouden"

Bij KidsLoveCards zijn we ervan overtuigd dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het bewust leren omgaan met afval. En dat het met een leuk interactief verhaal beter blijft hangen is al ruimschoots bewezen.

Ook zo'n interactief avontuur in uw gemeente of school?

KidsLoveCards zou het graag zien dat meer kinderen dit bewustwordingsprocess meemaken door op een speelse leerzame manier te laten zien hoe belangrijk het is dat je verstandig met afval omgaat. Ook zo'n speels en leerzaam avontuur in uw eigen gemeente of school? Met de kleurrijke Ondergronders stickers kan het 360˚ VR avontuur van Onno Ondergronder ook eenvoudig in eigen omgeving met eigen tablets of smartphones gespeeld worden.
Laat u gegevens achter, dan nemen wij contact op wanneer het u uitkomt. "

OK. Hier wil ik meer over weten